Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Προτάσεις του Τελευταίου Θρανίου για τη μοριοδότηση των αποσπάσεων...


... κατά το έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας στις 20/2/2012


Όσο σημαντική είναι η μοριοδότηση στις αποσπάσεις άλλο τόσο σημαντική είναι και η διαδικασία που θα ακολουθηθεί ώστε ο εκπαιδευτικός να έχει την δυνατότητα να γνωρίζει, να προγραμματίζει την ζωή του και να αποφεύγει τις όποιες πελατειακές σχέσεις για αυτό που ουσιαστικά δικαιούται.


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Συγκεκριμένα μέχρι το τέλος Ιουλίου το αργότερο πρέπει να
έχουν οριστικοποιηθεί όλα τα λειτουργικά κενά των Δ/νσεων αριθμητικά και ονομαστικά, να ανακοινωθούν και να αναρτηθούν στις Δ/νσεις και το Υπουργείο.

Οι αποσπάσεις σε Περιφερειακές Δ/νσεις Α΄/βάθμιας και Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης, σε Δ/νσεις Εκπαίδευσης, στην Κ.Υ. του Υπουργείου, σε Πανεπιστήμια, Βιβλιοθήκες και άλλους φορείς να προηγούνται των αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ. Ο αριθμός των θέσεων σε κάθε περίπτωση να ανακοινώνεται και να αναρτάται από το Υπουργείο τουλάχιστον 15 ημέρες πριν την πραγματοποίηση των συγκεκριμένων αποσπάσεων. Και οι αποσπάσεις αυτές να μοριοδοτούνται.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί να έχουν το δικαίωμα υποβολής αίτησης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ. Η ολοκλήρωση της Α’ φάσης αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 15-20 Αυγούστου και η Β’ φάση αρχές Σεπτεμβρίου κυρίως για Νεοδιόριστους



ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

Όπως είναι ήδη γνωστό τα κριτήρια μοριοδότησης στις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ αναφέρονται 1) στην συνολική υπηρεσία, 2) την συνυπηρέτηση, 3) την εντοπιότητα, 4) στους οικογενειακούς λόγους και 5) στους σοβαρούς λόγους υγείας. Στα ήδη ισχύοντα θα πρέπει να ληφθούν υπόψη τα παρακάτω:

· Στην συνυπηρέτηση να λαμβάνεται υπόψη η ανεργία συζύγου επιδοτούμενη και μη (μακροχρόνια άνεργος/η) κατόπιν σχετικής βεβαίωσης από τον ΟΑΕΔ.

· Στους οικογενειακούς λόγους, το σύμφωνο συμβίωσης να μοριοδοτηθεί σύμφωνα με τους έγγαμους εκπαιδευτικούς. Επίσης να μοριοδοτηθεί η περίπτωση όπου ο/η εκπαιδευτικός ζητά απόσπαση στο τόπο σπουδών του παιδιού του.

· Στους σοβαρούς λόγους υγείας, η εξωσωματική γονιμοποίηση να μοριοδοτηθεί με 2 επιπλέον μόρια (από 3 σε 5).

· Χηρεία με ανήλικο τέκνο στα 10 μόρια (από 6 μόρια)

· Μονογονεϊκή οικογένεια στα 10 μόρια (από 6 μόρια)


Επιπλέον πρέπει να τονίσουμε ότι σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί από το νέο μισθολόγιο, είναι ανάγκη να στηριχθούν οι εκπαιδευτικοί που πλήττονται περισσότερο. Συγκεκριμένα να μοριοδοτηθούν οι κατέχοντες:

· τον βαθμό Στ’ με 8 μόρια

· τον βαθμό Ε’ με 6 μόρια

· τον βαθμό Δ’ με 4 μόρια και

· τον βαθμό Γ΄ με 2 μόρια

ώστε να μπορούν να βρεθούν ευκολότερα στον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους και να ελαχιστοποιούν τα έξοδα διαβίωσής τους.


Σε ότι αφορά τις αποσπάσεις σε ΑΕΙ θα πρέπει να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να εξετάζονται κατά προτεραιότητα οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών που πραγματοποιούν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό στο συγκεκριμένο τμήμα ΑΕΙ.

Η μοριοδότηση των αποσπάσεων είναι πάγια θέση του Κλάδου μας, αποτελεί θετική εξέλιξη και απεγκλωβίζει τους Συναδέλφους από τον παραγοντισμό και τις πελατειακές σχέσεις. Αρκεί να συνυπάρχει με την έγκαιρη ανάρτηση και από την Κεντρική Υπηρεσία και από τις κατά τόπους Διευθύνσεις όλων των κενών θέσεων. Τότε μόνο θα υπάρχει διαφάνεια, δικαιοσύνη και ισονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.