Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

1η συνεδρίαση Δ.Σ. Συλλόγου

    Η 1η συνεδρίαση  του Δ.Σ. δασκάλων και νηπιαγωγών πραγματοποιήθηκε στις 7/12/2011. Τα κύρια θέματα ήταν τα ακόλουθα

1.    Αγωνιστικό πλαίσιο δράσης.
2.    Ο παιδικός χριστουγεννιάτικος χορός
3.    Η χοροεσπερίδα – βράβευση συνταξιούχων συναδέλφων 

Το πλαίσιο δράσης που προτείναμε σαν τελευταίο θρανίο είναι οι προτάσεις μας που ήδη σας είναι γνωστές πριν από τις εκλογές και που έχουμε αναρτήσει ήδη στο Blog  μας. Κάθε φορά όμως αυξάνονται και ενισχύονται καθώς συνάδελφοι που έρχονται σε επαφή μαζί μας προτείνουν και άλλα πράγματα.
Ως προς το 2ο θέμα παρουσιάσαμε
μια άλλη εναλλακτικά πρόταση. Προτείναμε να στείλουμε στα σχολεία για όλους τους μαθητές μας εκπτωτικά κουπόνια για βιβλιοπωλεία, έτσι ώστε όλοι μας οι μαθητές και όχι μόνο τα παιδιά των συναδέλφων να έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν βιβλία σε οικονομικότερες τιμές. Θεωρήσαμε ότι στις δύσκολες οικονομικές στιγμές που διανύουμε, ο σύλλογος θα μπορούσε να αποφύγει ένα σοβαρό έξοδο (που τελικά το κόστος ανήλθε στα 1563,69 ευρώ). Άλλωστε αυτός ο χορός απευθυνόταν στα παιδιά ενός μικρού μέρους των συναδέλφων, τα οποία για μια ακόμη φορά θα πήγαιναν σε έναν παιδότοπο και για άλλη μια φορά θα έπαιρναν ένα από τα άπειρα «συμβολικά» δωράκια που φυσικά δεν τους λείπουν. Σαν Τελευταίο Θρανίο θεωρήσαμε πολύ πιο σημαντικό δώρο (το οποίο ήταν και ανέξοδο για το σύλλογο) την παροχή εκπτωτικών κουπονιών για την αγορά βιβλίων ένα δώρο πραγματικά ανεκτίμητης και διαχρονικής αξίας. Η πρότασή μας απορρίφθηκε και επικράτησε η πρόταση του παιδικού χριστουγεννιάτικου χορού, την οποία αποδέχθηκαν όλα τα μέλη της ΠΑΣΚ και της ΔΑΚΕ. Πολλοί μέσα από τους κύκλους της ΠΑΣΚ και της ΔΑΚΕ μας κατηγόρησαν ως μίζερους γιατί μιλήσαμε για «περιττά» έξοδα. Μιζέρια όμως είναι να περικόπτονται οι μισθοί μας, να μη μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις καθημερινές οικονομικές μας υποχρεώσεις και ανάγκες και εμείς να καθόμαστε παθητικά να αποδεχόμαστε όλα αυτά που γίνονται κάνοντας «μικρά διαλλείματα ευτυχίας» οργανώνοντας μόνο τέτοιου είδους πάρτυ.
Ως προς το 3ο θέμα  προτείναμε η βράβευση των συνταξιούχων συναδέλφων να γίνει όχι σε μια χοροεσπερίδα αλλά σε μια ημερίδα. Οι συνταξιούχοι συνάδελφοι θα μπορούσαν να έχουν τη δυνατότητα να μας πουν λίγα λόγια για τα τόσα χρόνια εμπειρίας τους στην εκπαίδευση και γιατί όχι να συμβουλεύσουν και να προτείνουν πράγματα στους νεότερους συναδέλφους, που στερούνται την πολυετή εμπειρία τους. Προτείναμε επίσης στην ίδια ημερίδα να υπάρξει κάποια ενημέρωση για το πολυπόθητο ασφαλιστικό ή για οποιοδήποτε άλλο παιδαγωγικό θέμα θα συναποφασίζαμε. Η πρότασή μας απορρίφθηκε και επικράτησε η πρόταση της χοροεσπερίδας την οποία αποδέχθηκαν όλα τα μέλη της ΠΑΣΚ και της ΔΑΚΕ. Έτσι αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί η χοροεσπερίδα, που με έναν πρόχειρο προϋπολογισμό θα κοστίσει στο σύλλογό μας γύρω στα 1800 ευρώ. Για άλλη μια φορά κατηγορηθήκαμε ως μίζεροι, επειδή προτείναμε κάτι πολύ λιγότερο δαπανηρό. Εμμένουμε όμως στις αρχικές μας προτάσεις για μείωση της συνδρομής και αυτό μπορεί να γίνει εφικτό μόνο αν περιορίσουμε τις δαπάνες. Επίσης θεωρήσαμε πιο αξιοπρεπές η βράβευση των συνταξιούχων συναδέλφων να γίνει σε μια ημερίδα και όχι σε ένα χώρο διασκέδασης.


Από το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ
Τα μέλη  στο Δ.Σ. του Συλλόγου
Γοδέβενου Ελένη
Καλαθέρη Μαγδαληνή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.