Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Συγκρότηση Δ.Σ. Συλλόγου: 1η Πράξη

Την Δευτέρα   28  Νοεμβρίου 2011 έγινε η πρώτη προσπάθεια συγκρότησης του Δ.Σ. Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας.
 Πρόταση της ΠΑΣΚ ήταν η συγκρότηση του Δ.Σ  με διαπαραταξιακό αναλογικό τρόπο. Δηλ η κάθε παράταξη ανάλογα με τους ψήφους της να έχει και ανάλογη θέση στο προεδρείο. Πχ 1η δύναμη ΠΑΣΚ-πρόεδρος, 2η Δύναμη Τελευταίο Θρανίο- Αντιπρόεδρος,  3η δύναμη ΔΑΚΕ-γραμματέας.
 Εμείς, το Τ.Θ. απορρίψαμε αυτή την πρόταση, γιατί
 Α)δεν μπορούσαμε να μετέχουμε σε αυτό διαπαραταξιακό προμοίρασμα θέσεων που είχε αποφασίσει η ΠΑΣΚ και ενδεχομένως και η ΔΑΚΕ.
Β)επίσης ιδεολογικά δεν μπορούσαμε και δεν θέλαμε με τη ψήφο μας να στηρίξουμε τους υποψηφίους των 2 παρατάξεων (εφόσον συμφωνούσαμε σε διαπαραταξιακό αναλογικό προεδρείο), επειδή θεωρούμε ότι
η ΠΑΣΚ και η ΔΑΚΕ έπαιξαν σημαντικό και δραματικό ρόλο στον κατακερματισμό και τον εξευτελισμό των εργαζομένων, καθώς λειτουργούν ως τα μακριά χέρια των κομμάτων που υποστηρίζουν.
Η ΔΑΚΕ αρνήθηκε και αυτή να συμμετέχει σε διαπαραταξιακό αναλογικό προεδρείο.
Στη συνέχεια  η ΠΑΣΚ πρότεινε για πρόεδρο τον Άρη Αυξονείδη.
Εμείς το Τ.Θ διεκδικήσαμε συμβολικά τη θέση του προέδρου και προτείναμε ως υποψήφια την Γοδέβενου Ελένη με το σκεπτικό ότι είναι μια συνάδελφος νέα ηλικιακά, αρκετά χρόνια αναπληρώτρια και χωρίς προοπτική διορισμού, όπως θα είναι οι περισσότεροι συνάδελφοι μελλοντικά, και επίσης είναι δασκάλα ειδικής αγωγής δηλ μια από τις πολλές ειδικότητες που υπάρχουν στο σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας.
Η ΔΑΚΕ πρότεινε τον Μπλέτσα Χρήστο.
Τελικά πρόεδρος εκλέχτηκε ο Αρης Αυξονίδης με τρεις ψήφους της παράταξης του στον τρίτο γύρο.(η διαδικασία οδηγείται στον δεύτερο και τρίτο γύρο όταν ο υποψήφιος μιας  παράταξης δεν ψηφίζεται από τα μέλη και άλλων παρατάξεων αλλά μόνο από τα μέλη της δικής του παράταξης).
Στη συνέχεια  ΠΑΣΚ πρότεινε για τη θέση του Αντιπροέδρου τη Κορωναίου Βέτα.
Εμείς δεν θέσαμε υποψηφιότητα για τη θέση του αντιπροέδρου όχι γιατί υποτιμούμε το ρόλο του και την αξία του, αλλά γιατί θεωρούμε ότι το ίδιο αποτελεσματικά θα δρούμε και από τη θέση του απλού μέλους.
Η ΔΑΚΕ πρότεινε τον Λούκα Παναγιώτη
 Τελικά αντιπρόεδρος εκλέχτηκε η Βέτα η Κορωναίου με τρεις ψήφους της παράταξης της στον τρίτο γύρω(όπως έγινε με τη θέση του προέδρου).
Θα ακολουθούσε η διαδικασία εκλογής του γραμματέα.
Η ΠΑΣΚ  δεν πρότεινε κανένα.
Εμείς δεν θέσαμε υποψηφιότητα.
Επίσης η ΔΑΚΕ δεν έθεσε υποψηφιότητα
 Η ΠΑΣΚ πρότεινε να θέσει υποψηφιότητα ο Μπλέτσας Χρήστος. Η ΔΑΚΕ  κατηγόρησε την ΠΑΣΚ ότι δεν έχει δικαίωμα να θέτει τέτοια είδους υποψηφιότητα αλλά και ούτε να παρεμβαίνει στα ενδοπαραταξιακά της ΔΑΚΕ
Τα πράγματα οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο αφού δεν υπήρχε καμιά υποψηφιότητα. Τότε Η Βέτα  Κορωναίου παραιτήθηκε από τη θέση του Αντιπροέδρου που διεκδικούσε και η ΔΑΚΕ «για να βοηθήσει την ομαλή διεξαγωγή της συγκρότησης προεδρείου» όπως υποστήριξε η ίδια. Έτσι η ΠΑΣΚ ζήτησε να επαναληφθεί η εκλογική διαδικασία για τη θέση του αντιπροέδρου προτείνοντας τον Μπλέτσα Χρήστο. Η ΔΑΚΕ αρνήθηκε την πρόταση της ΠΑΣΚ λέγοντας ότι πια δεν επιθυμεί τη θέση του αντιπροέδρου. Φαίνεται ότι τελικά η προσυνεννόηση μεταξύ ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ για το μοίρασμα των Θέσεων του προεδρείου δεν είχε γίνει απόλυτα κατανοητή από τα μέλη που τις εκπροσωπούν  στο Δ.Σ. Χαλκίδας και έτσι οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο…….Η διαδικασία θα συνεχιζόταν την   Πέμπτη 1         Δεκεμβρίου 2011.Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας είχε μόνο πρόεδρο…
Σαν τελευταίο Θρανίο παρατηρούσαμε αλλά και καταδικάσαμε για άλλη μια φορά τη συνδιαλλαγή μεταξύ ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ  που κινούνται στα χνάρια που χάραξαν τα δυο κόμματά τους με την εκλογή κυβέρνησης συνεργασίας Παπαδήμου.

Από το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ
Τα μέλη  στο Δ.Σ. του Συλλόγου
Γοδέβενου Ελένη
Καλαθέρη Μαγδαληνή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.