Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

«Με το κάψιμο του βιβλίου δεν θα μπείτε στη μύτη κανενός»


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Με το κάψιμο του βιβλίου δεν θα μπείτε στη μύτη κανενός»

Αυτές τις μέρες στα σχολεία μας μοιράστηκε δωρεάν, με την διαδικασία που προβλέπεται για όλα τα βιβλία των μαθητών μας, ένα σύγγραμμα του καταξιωμένου λογοτέχνη Ευγένιου Τριβιζά, με σκοπό την ενημέρωση των παιδιών μας για τη πανδημία με τρόπο που ταιριάζει στην εποχή και τις προσλαμβάνουσες της ηλικίας των μαθητών. Η αλήθεια είναι πως κατά τη γνώμη μας άργησε να μοιραστεί στους μαθητές και να παίξει το ρόλο του και αυτό στην ενημέρωση, αλλά καλύτερα αργά παρά ποτέ.

Οι εικόνες πολιτών να καίνε αυτό το βιβλίο στο κέντρο της Χαλκίδας είναι απόλυτα και απερίφραστα καταδικαστέες. Οι πράξεις αυτές μας γυρίζουν πίσω, στις εποχές του σκοταδισμού, του μεσαίωνα, του φασισμού, του ναζισμού και της μισαλλοδοξίας.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας καταδικάζει κάθε τέτοια ενέργεια. Αυτές οι ενέργειες της καύσης των βιβλίων θυμίζουν σε όλους μας σκοτεινές εποχές.

Όλοι μαζί να παλέψουμε για μέτρα προστασίας της υγείας των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των πολιτών. Όλοι μαζί να ζητήσουμε την θεσμική θωράκιση των σχολείων και των εκπαιδευτικών.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.