Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Το Σάββατο 23/10/ 2021 πραγματοποιήθηκε η Ολομέλεια Προέδρων στην Αθήνα. Τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου, ο Γιαννούχος Λάμπρος.

Στην έκτακτη γενική συνέλευση στις 18/10/2021 του Συλλόγου μας δεν υπήρξε απαρτία, άρα δεν είχαμε και απόφαση για το ζήτημα της αξιολόγησης ή για άλλα θέματα για να καταθέσουμε στο σώμα.

Ο Πρόεδρος μετέφερε στην Ολομέλεια τα τεράστια ποσοστά συμμετοχής στην απεργία της Δευτέρας καθώς και τα ποσοστά της απεργίας – αποχής του Φεβρουαρίου 100% και του Οκτωβρίου 85% όπως επίσης και τις προτάσεις που κατατέθηκαν από όσους πήραν τον λόγο στην έκτακτη γενική συνέλευση:

Ø Επαναπροκύρηξη της απεργίας – αποχής

Ø Απογευματινά συλλαλητήρια

Ø Τρίωρες στάσεις εργασίας

Ø Η ΔΟΕ να ενημερώσει γονείς και τοπική αυτοδιοίκηση

Ø Επιστημονική στήριξη των θέσεών μας, άλλους τρόπους διεκδίκησης

Ø Ανάδειξη και άλλων ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο όπως οι συγχωνεύσεις σχολείων, η γραφειοκρατία στα σχολεία, η επαγγελματική εξουθένωση, επιμόρφωση, νομική στήριξη των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Αναφέρθηκε στο ζήτημα της εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης ζητώντας από το Δ.Σ της ΔΟΕ έγκαιρες, καθαρές και κρυστάλλινες θέσεις. Θέσεις που θα μπορούμε να τις επικοινωνήσουμε στους γονείς, στους επιστημονικούς φορείς, στην κοινωνία. Θέσεις που δεν θα δημιουργούν σύγχυση στους εκπαιδευτικούς.

Επεσήμανε και το σοβαρό θέμα των συγχωνεύσεων των σχολικών μονάδων και τα προβλήματα που δημιουργεί αυτή η απόφαση της Κυβέρνησης και των οργάνων της στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και κυρίως των σχολείων της περιφέρειας.

Ο Πρόεδρος ευχαρίστησε στο πρόσωπο των προέδρων όλους τους εκπαιδευτικούς που δημιούργησαν το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης προς τους κατοίκους, αλλά και τους μαθητές της Βόρειας Εύβοιας μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου.

Απαίτησε να σταματήσει η υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών, αλλά και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.