Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ- ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ.


 Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας καταγγέλλει την  απαράδεκτη πολιτική υποβάθμισης της Εκπαίδευσης, που υιοθετεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τεράστιες συνέπειες στην ποιότητα της εκπαίδευσης και της ζωής των εκπαιδευτικών.
  Στην τροπολογία-ομολογία κοροϊδίας χιλιάδων αναπληρωτών για την αδυναμία διορισμού μόνιμων εκπαιδευτικών κατά τα σχολικά έτη 2017-2018 και 2018-2019 και χωρίς να έχει προηγηθεί κανένας απολύτως διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς, ο Υπουργός Παιδείας επιλέγει, σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών(!!),να απαξιώσει πλήρως τους βασικούς τίτλους σπουδών στην Ειδική Αγωγή. Ταυτόχρονα, η τροπολογία αποκαλύπτει τον εμπαιγμό και την αναλγησία της κυβέρνησης απέναντι στους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ61 και ΠΕ71, που υπηρετούν ως αναπληρωτές εδώ και 15 χρόνια στις δομές ειδικής αγωγής, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Πρόκειται για τη δεύτερη σε σειρά (ν)τροπολογία στο χώρο της ειδικής αγωγής. Η πρώτη είχε κατατεθεί και ψηφιστεί τον περασμένο Αύγουστο, επί υπουργίας Νίκου Φίλη συντελώντας στον πρωτοφανή αποχαρακτηρισμό των οργανικών θέσεων ΠΕ61 και ΠΕ71. Αυτή τη φορά, η νέα τροπολογία εξισώνει, το βασικό τίτλο σπουδών στην Ειδική Αγωγή με μεταπτυχιακές σπουδές στην ΕΑΕ, διδακτορικές σπουδές στην ΕΑΕ, προϋπηρεσία χωρίς σπουδές στην ΕΑΕ, απαξιώνοντας πλήρως τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από το βασικό πτυχίο.
Υπενθυμίζουμε εδώ - αν και είναι πλέον ευρέως γνωστό - ότι ο κλάδος στην 84η Γενική Συνέλευση πήρε ομόφωνη απόφαση για πρόσληψη αναπληρωτών με το βασικό τίτλο σπουδών.
Συγχρόνως το Υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής φιλοδοξούν -με διαδικασία κατ’ επείγοντος- να υλοποιήσουν εντός του Μάρτη επιμόρφωση για τους εκπαιδευτικούς χωρίς εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή (ΕΑΕ), που εργάζονται ως μόνιμοι σε δομές ΕΑΕ και ως αναπληρωτές Παράλληλης Στήριξης. Στην Χαλκίδα η Σχολική σύμβουλος της 13ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  ΕΑΕ και το ΚΕΔΔΥ Εύβοιας καλούνται να εφαρμόσουν τις σχετικές αποφάσεις της Διεύθυνσης ΕΑΕ και διοργανώνουν διημερίδα-επιμόρφωση εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση στις 28-29/03/2017.
 Στην πραγματικότητα πρόκειται για απαξίωση των πτυχίων, και των συνεπαγόμενων απ’ αυτά εργασιακών δικαιωμάτων, υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης προς τους μαθητές με αναπηρία ή/ και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, ενώ δημιουργούνται παράλληλα οι προϋποθέσεις για την ευέλικτη διαχείριση των εκπαιδευτικών στις διάφορες δομές της εκπαίδευσης.
Είναι αναγκαίο όλοι οι συνάδελφοι, μόνιμοι και αναπληρωτές, της Γενικής και της Ειδικής, οι συνάδελφοι όλων των ειδικοτήτων, παλιοί και νέοι να συγκροτήσουμε τον αγώνα μας για ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ
Ο Σύλλογος Δασκάλων – Νηπιαγωγών Χαλκίδας συμμετέχει στην τρίωρη στάση που έχει εξαγγείλει η ΔΟΕ για την Τρίτη 28/3/2017 και κηρύσσει μια επιπλέον τρίωρη στάση εργασίας τις τρεις πρώτες ώρες του διδακτικού ωραρίου της ίδιας ημέρας για την διευκόλυνση των συναδέλφων στη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας.
Επιπλέον λεωφορείο θα αναχωρήσει στις 11.30 από τον Βούρκο για όσους συναδέλφους θέλουν να συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ…ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ…ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ…
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!!
ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ!!
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!!!



Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.