Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Ενημερωτικό σημείωμα για το ΑΠΥΣΠΕ Στερεάς Ελλάδας από τους αιρετούς των Εκπαιδευτικών εν Δράσει.



Από την 1η Μάρτη μέχρι 30ης Ιουλίου 2016 έγιναν 6 συνεδριάσεις του ΑΠΥΣΠΕ Στερεάς Ελλάδας.

Τα θέματα που συζητήθηκαν και για τα οποία πάρθηκαν αποφάσεις είναι:

1) Διαθέσεις εκπ/κών για συμπλήρωση υποχρεωτικού ωραρίου
Δόθηκαν λίγες ώρες διάθεσης ή τροποποιήθηκαν οι ώρες των διαθέσεων σε αρκετούς εκπ/κούς για ενισχυτική, κυρίως, διδασκαλία και άσκηση διοικητικού έργου. Θεωρούμε ότι οι ανάγκες των μονάδων για ενισχυτική διδασκαλία δε μπορούν να καλυφθούν με αποσπασματικό και μη προγραμματισμένο τρόπο. Απαιτείται στοχοθεσία και προγραμματισμός με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Με τον τρόπο που γίνεται δίνεται άλλοθι στο υπουργείο να βγάζει μεγάλους αριθμούς και στατιστικά αποτελέσματα με χιλιάδες ώρες εκπ/κής στήριξης που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Πολλές ώρες ενισχυτικής διδασκαλίας αφορούν το διάστημα από 1/6-15/6/16. Αυτό εξηγείται από το γεγονός της λήξης στις 30/5 των 9μηνων αδειών ανατροφής.

2) Απαλλαγή καθηκόντων
Εγκρίθηκε η απαλλαγή καθηκόντων ενός Διευθυντή και ενός Υποδιευθυντή σε σχολεία αρμοδιότητας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας. 

3) Άδειες άνευ αποδοχών
Εγκρίθηκαν 9 άδειες άνευ αποδοχών (8 στην Εύβοια και 1 στη Φθιώτιδα) καθώς και 1 ανάκληση άδειας άνευ αποδοχών.
Κύριοι λόγοι χορήγησης ήταν η προσωρινή μετεγκατάσταση στο εξωτερικό καθώς και η ολοκλήρωση μεταπτυχιακών σπουδών. Εδώ, οφείλουμε να τονίσουμε την αναγκαιότητα επαναχορήγησης εκπαιδευτικών αδειών που καταργήθηκαν με την έναρξη της οικονομικής κρίσης. Σχετική επιστολή με το παραπάνω αίτημα προτίθεται να στείλουν οι «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ» στο υπουργείο.

Τέλος, θα πρέπει το Υπουργείο Παιδείας να αξιοποιήσει τα χρήματα που εξοικονομούνται από τις άδειες άνευ αποδοχών και να προβεί σε επιπλέον προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών πέραν των προσλήψεων από τακτικό προϋπολογισμό, ΕΣΠΑ ή ΠΔΕ. Εκατοντάδες αναπληρωτές μπορούν να προσληφθούν από τα χρήματα που γλιτώνει το κράτος από τις άδειες αυτές.

4)Απόδοση 2ης ειδικότητας
Σε Δασκάλα του ΠΥΣΠΕ Ευβοίας δόθηκε και η ειδικότητα ΤΕ16, αυτής της Μουσικού. 

5) Αποσπάσεις σε φορείς αρμοδιότητας ΥΠ.Π.Ε.Θ.
Πάγια θέση της παράταξής μας, αλλά και του συνδικάτου, είναι να καλύπτονται οι θέσεις αυτές από διοικητικούς υπαλλήλους. Αν το υπουργείο αδυνατεί να καλύψει, με τον τρόπο αυτό, τις θέσεις προτείνουμε να καλύπτονται από εκπ/κούς με διαφανείς διαδικασίες και με κριτήρια αντικειμενικά και μετρήσιμα. Ιδιαίτερα, την επόμενη σχολική χρονιά που διαφαίνεται μείωση των πιστώσεων πρόσληψης αναπληρωτών οι αποσπάσεις αυτού του είδους θα δημιουργήσουν πρόσθετα προβλήματα. 

Για τους παραπάνω λόγους υπήρξε αποχή από τη συζήτηση του θέματος αυτού και έγινε παρακολούθηση του συμβουλίου για τον έλεγχο της νομιμότητάς του.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Επειδή πλησιάζει ο Σεπτέμβριος και οι παρενέργειες από την πολιτική του υπουργείου και τις χρόνιες στρεβλώσεις στα ζητήματα των υπηρεσιακών μεταβολών θα ξεδιπλωθούν σε όλη τους την έκταση απαιτείται εγρήγορση, ενότητα και αγώνας για τη στήριξη των εκπαιδευτικών και της δημόσιας εκπαίδευσης.


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς


Ρουπάκα Γιάννα, αιρετός του ΑΠΥΣΠΕ Στερεάς Ελλάδας 

Παπαδόπουλος Θοδωρής , Αναπληρωματικός αιρετός

εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ» 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.