Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013


"Μην καταριέσαι το σκοτάδι,
άναψε ένα φως"






Τι θα είχε να μας πει ο Μάνος Χατζιδάκις βλέποντας να κλείνει το Τρίτο Πρόγραμμα ή ο Μίκης Θεοδωράκης για τη διάλυση της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ ή όλοι αυτοί οι καλλιτέχνες που η αρχή της δημιουργίας τους (τότε που τα ποσοστά τηλεθέασης είναι μηδενικά) βρήκαν μέσο έκφρασης τις φιλόξενες συχνότητες της ΕΡΤ; Δεν είναι μόνο πολιτισμικό κενό ούτε θέμα κυβερνητικής συνοχής. Είναι η κατάργηση κάθε έννοιας δημοκρατίας από τη μνημονιακή διακυβέρνηση, μετά την περίοδο της (νεοφιλ)ελεύθερης ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, όταν οι συχνότητες μοιράζονταν στους πλούσιους καναλάρχες και η ΕΡΤ ήταν πεδίο βολέματος κομματικών στελεχών. 

Ας πάμε όμως σε πιο πρακτικά ζητήματα όπως αυτά της εθνικής ασφάλειας και της δημόσιας υγείας που τόσο τις νοιάζεται η κυβέρνηση. Τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας επικαλέστηκε για να επιστρατεύσει τους καθηγητές. Αν αυτοί οι "Τουρκαλάδες" μας την πέσουν ξαφνικά, ή οι τρομοκράτες χτυπήσουν και πάλι ή τέλος πάντων αν τεθεί ένα οποιοδήποτε θέμα εθνικής ασφάλειας, θ' αναλάβουν την ενημέρωσή μας οι ιδιώτες καναλάρχες; Κι αν γίνει ένας σεισμός ή μια πλημμύρα, αν πέσει ένας μετεωρίτης, βρε παιδί; Ποια ιδιωτική τηλεόραση θα αγνοήσει τα ιδιωτικά συμφέροντα που μπορεί να θίγονται και να είναι δικά της, εξυπηρετώντας το δημόσιο συμφέρον; Και, για να σταματήσω την περιπτωσιολογία, τα αποτελέσματα αυτών των ρημαδοπανελλαδικών εξετάσεων ποια δημόσια τηλεόραση θα τα δείξει;

Τελειώνοντας. Λογική δεν υπάρχει. Στρατηγικός σχεδιασμός υπάρχει όμως και έχει να κάνει με την προσέγγιση της Νέας Δημοκρατίας στη Χρυσή Αυγή. Αυτή θα είναι η επόμενη λύση ανάγκης για να αναδιαμορφώσουμε τη χώρα και να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη που όλοι συνεχίζουν να την αναζητούν ως τη λύση της κρίσης; ΤΟ ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ ακόμα δεν κατάλαβαν τον επικουρικό τους ρόλο σε όλο αυτό το σχεδιασμό; Έφτασε να τους απειλεί με εκλογές ο Σαμαράς κι αυτοί μοστράρονται ως κυβερνητικοί εταίροι!

Δε θυμάμαι σχεδόν τίποτα από τη χούντα, αλλά όταν μαύρισε η οθόνη της τηλεόρασης θυμήθηκα τον πατέρα μου μπροστά στο ραδιόφωνο να καπνίζει αμίλητος. Αμίλητη ήμουν κι εγώ προχτές το βράδυ, αλλά και το βράδυ των πρόσφατων εκλογών στο σύλλογό μας για τους αντιπροσώπους της ΔΟΕ βλέποντας 500 τόσους δασκάλους να 'χουν ψηφίσει ΠΑΣΚΔΑΚΕ.

Για πόσο ακόμα;


                                                                  Ευδοκία Ζέρβα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.