Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Σεμινάριο για ειδικούς...



Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τους συναδέλφους που παρακολούθησαν την επιμόρφωση του Σχολικού Συμβούλου 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας σε συνεργασία με το ΚΕΔΔΥ για τις νέες τεχνολογίες στην Ειδική Αγωγή, την παρουσία εκπροσώπου ιδιωτικής εταιρίας κατασκευής προσαρμοσμένου software και hardware στο σεμινάριο.

Πραγματικά, συνάδελφοι, εκτιμούμε πολύ την παρουσία και την στήριξη του ΚΕΔΔΥ σε θέματα ειδικής αγωγής όλα αυτά τα χρόνια, τόσο σε δασκάλους γενικής αγωγής, όσο και στους ειδικούς παιδαγωγούς του νομού μας. Όμως έχουμε πολλές απορίες για τα κίνητρα και την ποιότητα του συγκεκριμένου σεμιναρίου. Συγκεκριμένα:

·        Ποιος ο λόγος μία τόσο εξειδικευμένης επιμόρφωσης σε δασκάλους που υπηρετούν σε γενικά σχολεία; Μήπως τελικά τέτοιου είδους κινήσεις αποτελούν οιωνούς της fast track «ένταξης» που προωθείται από τον νέο νόμο περί ειδικής αγωγής;
·        Ειλικρινά, πώς πιστεύει το ΚΕΔΔΥ ότι μπορούν να καλυφθούν τα έξοδα της αγοράς τέτοιων μηχανημάτων; Από σχολεία που μετράνε ακόμα και το χαρτί τουαλέτας και φωτοτυπίας ή από τον γονατισμένο οικονομικά ΕΟΠΥΥ; Μήπως τελικά τέτοιου είδους έξοδα βαρύνουν για άλλη μία φορά τον εξουθενωμένο ηθικά και οικονομικά γονιό του παιδιού για το οποίο προορίζονται;
·        Και τέλος, πώς γίνεται έτσι ελαφρά τη καρδία να επιτρέπεται η παρουσίαση και προώθηση προϊόντων τεχνολογίας από ιδιωτική εταιρία μέσω επιμόρφωσης δημόσιου οργανισμού; Υπάρχει έγκριση από το υπουργείο γι’ αυτήν την επιμόρφωση;

Συνάδελφοι, κατανοούμε ότι η συγκεκριμένη επιμόρφωση έγινε με τις αγνότερες των προθέσεων, αλλά σε τέτοιους καιρούς που όλοι μας αγωνιζόμαστε για τη διατήρηση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας είναι τουλάχιστον άτοπο για να μην πούμε προκλητικό να ανοίγουμε μόνοι μας την πόρτα στην ιδιωτική πρωτοβουλία. 



Από  το Τελευταίο Θρανίο
                                                                                                  20/3/2013



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.