Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΟΥΣ

 


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,


Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, σε συνέχεια των θέσεων του για κάλυψη όλων των κενών με μόνιμους διορισμούς, ίδρυση οργανικών για όλες τις ειδικότητες της ΠΕ θεωρεί ότι η καλλιτεχνική παιδεία παίζει αναντικατάστατο ρόλο στην ανάπτυξη του παιδιού. Όλοι οι νόμοι που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια, καθώς και οι περιορισμένοι διορισμοί και μειωμένες προσλήψεις εκπαιδευτικών έχουν επιδεινώσει και υποβαθμίσει τη δημόσια εκπαίδευση και το ρόλο που θα έπρεπε να έχουν και η θεατρική παιδεία, οι εικαστικές τέχνες και οι τέχνες συνολικότερα. Εκτός των άλλων στερούν στους μαθητές μας των μεγαλύτερων τάξεων ( Ε΄& Στ΄) την επαφή με τη θεατρική αγωγή.

Στη βάση αυτή στηρίζουμε τα αιτήματα των Θεατρολόγων που προβάλλουν στη φάση αυτή και καλούν σε κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας, την Πέμπτη 17/2/2022.

Το Δ.Σ. Του Συλλόγου ζητά:

• Την κάλυψη όλων των κενών Θεατρικής Αγωγής από τους αντίστοιχους εκπαιδευτικούς και την κάλυψη όλων των κενών, στα σχολεία Γενικής και Ειδικής Αγωγής, στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία, σε κάθε κλάδο και ειδικότητα.

• Επαναφορά του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής στην Ε᾽ και ΣΤ᾽ Δημοτικού, διάχυσή του στο Γυμνάσιο ως τρίτο πυλώνα της Αισθητικής Αγωγής και επαναφορά του μαθήματος της Καλλιτεχνικής Παιδείας στο Λύκειο.

• Απόδοση όλων των πραγματικών οργανικών κενών – Σύσταση των απαραίτητων οργανικών θέσεων – Μόνιμους διορισμούς ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.